Monday, September 15, 2008

FRA och det moraliska dilemmat

Idag i DN säger Birgitta Ohlsson (som lade ned sin röst i riksdagens omröstning om FRA) att hon ångrar att hon satte partiet framför sina egna ideal. Det interna spelet kring FRA - och konsekvenserna det fått för de individer som var kluvna - är högintressant, inte bara politiskt utan för alla som intresserar sig för hur makt utövas.
Missade Agenda i går kväll om partipiskan under de interna FRA diskussionerna, det måste åtgärdas.

3 comments:

Gunilla said...

Här är Agenda för den som vill kolla! SVT har blivit toppenbra på nätet, man kan se det mesta man missar i efterhand om man vill.

(I programmet sägs att det är första gången det berättas att Karl Sigfrid (m) var den som gick hårdast åt av riksdagsledamöterna, men det stämmer inte riktigt... Det skrev Henrik Alexandersson om redan den 17 juni, och massor av bloggare kommenterade och länkade dit. Men alla otäcka och detaljerade Reinfeldt-citat som presenteras i Agenda har såvitt jag vet inte tidigare återgetts offentligt.)

Den moderata gräsroten Mary har bloggat en hel del om maktspelet i politiken apropå FRA, exempelvis detta om grupptryck och grupptänkande. Och Camilla Lindberg har talat om det offentligt, vad gäller just FRA.

Och om man vill läsa allmänt om FRA kan man med fördel läsa [Birgitta Ohlssons man] Mark Klambergs blogg. Utmärkt folkbildning värd Stora journalistpriset!
Mark har framför allt skrivit massor den senaste månaden, men intressant är även detta inlägg skrivet den 11 juni – en vecka före FRA-omröstningen i riksdagen – om hur frågan hanterades lokalt i de lokala folkpartiföreningarna då.

Dessutom vill jag gärna länka till Oscar Swartz, som nyligen nominerades till ett särskilt nätaktivistpris (tack vare bloggen och texter som den om FRA i SvD den 18 juni).

Gunilla said...

FRA-kritik nu även i haikuform! (Via Johan Norberg.)

Gunilla Kinn said...

Mer!
http://www.fokus.se/2008/09/spelet-om-fra